Fortsätt till huvudinnehåll

Ellen Andersson Quartet Jazzhörnan 3 mars

Jazzhörnan är tillbaka! Scenen presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK. Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck! 

Den hyllade, unga supergruppen Ellen Andersson Quartet släppte i september 2016 sitt debutalbum ”I’ll Be Seeing You” på Prophone/Naxos, och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Albumet valdes ut av The European Jazz Network som en av september månads tio bästa skivreleaser i Europa, Johan Norberg i tidningen Vi kallade albumet ”en sensation” och höstens konserter genererade jubel från såväl publik som recensenter.

Vokalisten Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu, och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga, nytänkande arrangemang, där lekfullhet får möta stort allvar. Ellen Andersson har bland annat beskrivits som ”en ny världsstjärna”, och gruppen har under hösten uppmärksammats med högsta betyg och de allra finaste omdömen, såväl innanför som utanför Sveriges gränser.

”Plötsligt dyker Ellen upp med en debutplatta som måste betraktas som en sensation. Hon behärskar hela den vokala jazzpaletten, från Billie Holidays innerlighet till Nancy Wilsons tryck. Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!” /Johan Norberg, Tidningen Vi

”Ellen Andersson väljer att både göra det enkelt och svårt, i samma fras. [...] men med sin fantastiska röst får hon det att låta lätt som en utandning.”
/Mikael Timm, SR P1 Kulturnytt

”Ellen Andersson är född 1991. Så ung, det förtjänar att påpekas, eftersom hon redan sjunger längs sin egen väg genom jazztraditionen.” /Bengt Eriksson, LIRA Musikmagasin

Kommentarer